Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Jóság és jótékonyság a közösségért

Tizenötödször rendezték meg idén a Csillagocska Jótékonysági Bált Erzsébet–Katalin-nap fordulóján, szombaton este a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében. A bál bevételét a Csillagocska Alapítvány, valamint a kárpátaljai nehéz helyzetben lévő magyar óvodák támogatására szánják. A Csillagocska Bál szervezője a Nagyvárad-Réti Református Egyházközség.

josag es jotekonysag 1

Az idei bálon meghívott vendég volt a magyarországi, népzenét játszó Góbé zenekar, emellett fellépett a Sanzon együttes, a Csillagocska Néptáncegyüttes és a Csillagocska Zenekar. Bár a vendégek és résztvevők lassú szállingózása miatt majdnem egyórás késéssel indult a rendezvény, a díszterem este kilenc órára zsúfolásig megtelt. A bál ideje alatt gazdagon terített svédasztal várta a vendégeket az emeleti aulában, a díszterem bejárata előtt pedig borkülönlegességeket lehetett vásárolni. A támogatók felajánlásából számos tombolanyeremény talált gazdára.

josag es jotekonysag 2

Pálfi József, a réti gyülekezet lelkipásztora tegnap, a bál másnapján úgy foglalta össze az estét, hogy Isten áldotta, igényes, minőségi, sikeres rendezvényt tudhatnak maguk mögött, hiszen komoly támogatás gyűlt össze, melynek egyharmadát kárpátaljai óvodáknak is felajánlanak. Pálfi ezt azzal indokolta, hogy ha ők kapnak, szeretnének adni is, segítve ezzel nemzettársaikat. Elmondta továbbá, hogy egy közösséget könnyű szétverni, de ahhoz, hogy megmaradjon, sok jó ember szükséges. Szeretné, ha ez a jóság megmaradna az ő gyülekezetében, hogy a jövőben is hasonló összefogással tudjanak tenni a közösségért.

Kiss Erzsébet Janka