Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Jól haladnak a fedett piac építésével

Péntek délelőtt terepszemlével egybekötött sajtótájékoztatót tartott Ilie Bolojan váradi polgármester annál a készülőfélben levő fedett csarnoknál, melyet a volt rogériuszi piac helyén építenek.

A sajtótájékoztatón jelen volt Liviu Andrica, a Közterület-fenntartó Zrt.(ADP) vezetője és Dragoş Zah, az építkezési projekt menedzsere. Bolojan elmondta, a modern, fedett csarnok felépítése a terveknek megfelelően halad. Amennyiben az időjárás is kedvező lesz a következő napokban, úgy legkésőbb november közepén az árusok elfoglalhatják új helyeiket a csarnokban. Jelenleg z épület külső munkálatain dolgoznak még, és be kell fejezzék azokat az utakat, amelyek révén a csarnok zökkenőmentesen megközelíthető lesz. Ez az áruk szállításához és a csarnok megközelítéséhez is elengedhetetlen. A polgármester úgy vélte, ha a héten nem változik esősre az időjárás, úgy november 7-éig a csarnokba vezető utakat leaszfaltozzák. Ha netán elromlana az idő, úgy sajnálatosan ez a munkálat is késni fog, ami logikusan késlelteti majd az árusok beköltözését is.

jol haladnak (1)

 

jol haladnak (3)

A csarnokban összesen 178 rekesz van kialakítva, ezek mindegyikébe egy-egy piaci stand fér el. Mindegyik rekeszhez tartozik egy elektromos csatlakoztató (konnektor). Az, hogy egy kereskedő hány rekeszt kap, az határozza meg, hogy hány asztalra váltott bérletet. A tejcsarnokban 48 stand lesz majd, ezek megfelelnek a legmodernebb higiéniai elvárásoknak. Korszerű illemhelyek, raktárhelyiségek is találhatók a helyszínen. A rogériuszi piac helyén épülő fedett, kereskedelmi központ megépítése összesen 22, 9 millió lejbe kerül, és február végéig kell teljesen befejezni.

Szőke Mária