Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Jól haladnak a bérpaloták felújításával

A nagyváradi önkormányzat folyamatosan végzi a történelmi belváros híres műemléképületeinknek, főleg bérpalotáinak külső felújítását, derül ki a váradi polgármesteri hivatal tegnapi közleményéből.

A Stern palota

A Stern palota

Eddig (az önkormányzat kimutatásai szerint) a tervbe vett renoválások 20 százalékával készültek el. A felújítási munkálatok során a tulajdonosok jelentős része igénybe vette azt az 5 éves lejáratra adott, kamatmentes kölcsönt, melyet az önkormányzat biztosított a bérpalotákban levő lakások tulajdonosainak. Eddig az alábbi történelmi jellegű műemlék épületek külső felújításai készültek el: a Szent László tér 5 szám alatti ház, a Kossuth (Independenţei) utca 3 szám alatti épület, a Fő utcán a 11-es és 33-as szám alatt levő ingatlanok. Jelenleg még tartanak a munkálatok az Apolló palota, a Poynar-ház, a Stern palota, a Moskovics palota külső felújításánál.

A Moskovics palota

A Moskovics palota

A tervek szerint, ha a munkavállalók tartani tudják a pályázatokban feltüntetett munkaütemet, úgy a belváros felsorolt bérpalotái jövő februárra megújulnak. A felújítási munkálatokat a Chintoflor Kft. végzi, a kivitelezés összesen 558 849 350 lejbe kerül.