Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Johannis, a tőkesúly

Azt mondják Johannisról, hogy megtagadta nemzetiségét, sőt politikai karrierre váltotta azt. Ellenfelei felróják neki liberalizmusát, és csak amolyan globalizátorként emlegetik. Főbűne azonban, hogy erdélyi protestáns, aki még sosem bratyizott a Pruton túli testvérekkel. Ennek ellenére Nagyszebent seperc alatt Európa kulturális fővárosává tette, sőt polgármestersége alatt a munkanélküliség is megszűnt a „burgban”. Nem bírja a balkáni tempót, nem cigánykodik, nem szatócskodik nagyszájú szavazatárusokkal, nem ígérget alaptalanul, és nem vág mások szavába. Egyszóval erdélyi.

Ennek ellenére Kelemen Hunorral sem alkuszik, ami felettébb meg is lepte a szövetségi elnököt, mivel az RMDSZ-es politika negyedszázados ügyvitelébe ez sehogy se illik bele. Annak a szövetségnek a politikai vonalába, amely huszonöt év óta kufárkodik velünk, és úgy tartja, az alig több mint 300 ezer voks is feljogosítja arra, hogy kiárusítson bennünket az Iliescu „vérvonal” olcsó kis bohócainak. Azoknak az infantilis és politikailag éretlen bohócoknak, akik bármilyen sminket is használnak, vigyorukon átsejlik, hogy gyere csak te balga magyar, van itt neked is néhány kis szerep, csak tartsd kordába az ázsiai hordádat, hogy az emberjogi és nemzetiség-politikai szervezetekkel meg ne gyűljön a bajunk. Ugyanis még kizökkennénk miattuk a nagy össznépi rablás ritmusából, sőt elfelejtenénk számon tartani ki, kivel, mikor és hol prostituálódott.

Summa summarum, ebben a „Harács” nevű országban, ahol egy-egy koalícióra lépés ideológiai mérvadója a korrupció, szövetségünk nagyjai is sikeresen felzárkóztak az irányvonalhoz. Mi több, a sötét és titokzatos Neptun árnyékával magukon, még össze is jön nekik megvezetni az erdélyi magyarok azon részét, akik még mindig bíznak az általuk beígért szebb jövőben, amelyre jelen esetben is a román politika infantilis, balkáni paprikajancsiját, a sovén szociáldemokrata Victor Pontát teszik le garanciának.

Na nem „egyenes adásban”, dehogy! Az érdekképviselet megmondó emberei egyenként tűzik dárdájukra Ponta vezér vörös lobogóját. Jobbra aligha számíthatnánk egy kommunista ideológián nőtt csapattól, akik ezúttal is kimutatták foguk fehérét, arra ösztökélve bennünket, hogy támasszuk meg Európa utolsó repedező vörös bástyáját.

Nem szívünk csücske a globalizált Európa, sem annak pártolója, ahogyan Johannist billogozzák – méltán, vagy méltatlanul. Nem is ez a lényeg. De kell az a józan ész, az a kimértség, az a tőkesúly, amit jelen esetben ő képvisel, és ami kiegyensúlyozhatja ezt a rabló, züllött, még peresztrojkának is vicces vircsaftot, amelyben Iliescu óta csak a klánok élik fénykorukat – legyen az román vagy magyar –, és akik azt hiszik, hogy övék az ország, a hatalom, a dicsőség, mindörökké…

És ennek a szennynek a tetejéről vigyorog le az Iliescu–Ponta–Markó–Kelemen vonulat, megcsodálni a nagy parázna Babilont, a nagy művet.

És ti, akik szavazni mentek vasárnap, ne felejtsétek el a jó öreg Szolzsenyicint sem, aki a maga idejében egy földtörténeti korszakra valóan megfogalmazta a vörös rákfene lényegét: „A kommunistáknál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunizmus nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így hív: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek, egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista. Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása úgy kívánja.”

Hát ennek tükrében szavazzon, aki még itthon maradt, és aki még állja a sarat ebben az általuk megnyomorított országban!

Sütő Éva