Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Jogvédő szolgálatot biztosít a Jobbik Nagyváradon

Mivel az elmúlt években igen sok olyan sérelem érte a partiumi, erdélyi magyarokat, melyeket nemzetiségük miatt kellett elszenvedjenek, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Bihar megyei fiókszervezetének támogatásával a Nemzeti Jogvédő Szolgálat június 14-étől kéthetente ingyenes jogi tanácsadást tart Nagyváradon, tudtuk meg a szervezet pénteki sajtótájékoztatóján.

A Jobbik nagyváradi csoportjának megbízott szervezője, Lokodi Ferenc Attila és a kolozsvári születésű, független emberjogi képviselő, Menyhárt Gabriella ügyvéd elmondta, azokban az esetekben, amikor valakit magyarsága miatt sérelem ér, például nem szolgálják ki, ha magyarul beszél, hátrányosan megkülönböztetik munkahelyén vagy bárhol, úgy az új jogvédő szolgálattól megtudhatja, mit tehet, ha jogi útra akarja terelni sérelmét. A jogvédő szolgálat a peres restitúciós ügyekben is segítséget, sőt igény esetén képviseletet is biztosít a Bihar megyei magyaroknak.

A jogvédő szolgálat ingyenesen áll a magyarok rendelkezésére, június 14-ei kezdettel minden második héten 12 és 14 óra között a Jobbik váradi székhelyén, a Teleki (ma Primăriei) utca 21. szám (6-os ajtó) alatt.

Szőke Mária