Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Jobb pótérettségi eredmények

Pénteken tették közzé az idei pótérettségi eredményeit. A Bihar Megyei Tanfelügyelőség közleményéből kiderül, hogy ha nem is jelentős mértékben, de idén már többen teljesítettek sikeresen a pótérettségin, mint tavaly.

Megyénkben a pótérettségin megjelenteknek a 26,11 százaléka vizsgázott sikeresen, ez több mint négy százalékkal haladja meg a tavalyi átmeneteli arányt.

Archív fotó: Csikos Rolland

Archív fotó: Csikos Rolland

A vizsgákra feliratkozott 1198 diák közül 950-en jelentek meg a vizsgákon, közülük 698-nak nem sikerült elérnie a hatos átlagmédiát, 163-an közülük 5 és 5,99 közötti médiát értek el, a többiek pedig csak 5-öst vagy ennél is rosszabb eredményeket. A feliratkozottak közül 248-an nem jelentek meg a pótérettségin. Négy diákot kizártak a vizsgákról, mivel puskázáson érték őket, illetve az előírásokat megszegve bevitték mobiltelefonjaikat magukkal a vizsgákra. Azok a tanulók, akik elégedetlenek voltak az eredményekkel, pénteken nyújthatták be fellebbezési kérelmeiket, a végleges eredményeket szeptember 6-án függesztik ki.