Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Jó hangulatban tapsoltak a színésznőnek

Ebben az esztendőben utolsó alkalommal rendezték meg pénteken este a nagyváradi várban a Szent László Egyesület által szervezett, sikeresnek bizonyult Akiknek szívesen tapsolunk címet viselő beszélgetéssorozatot, melynek mostani meghívott vendége F. Márton Erzsébet színművésznő volt. Az ismert váradi színésznővel folytatott beszélgetésre sokan voltak kíváncsiak, kicsinek bizonyult a rendezvényre bérelt terem.

F. Márton Erzsébet és Török Sándor

F. Márton Erzsébet és Török Sándor

F. Márton Erzsébet beszélgetőpartnere ez alkalommal is a sorozat házigazdája, Török Sándor volt. Jó alaphangulatot teremtett, hogy a színésznő a beszélgetést megelőzően egy ismert, „békebeli” sanzont énekelt el a közönségnek, mintegy ráhangolva hallgatóságát a világot jelentő deszkák mágiájára.

Török Sándor kérdéseire felelve a közönség előtt kibontakozott F. Márton Erzsébet eddigi életútja, színészi pályafutása. Mint elmondta, Kolozsváron született, és büszke arra, hogy a kincses város szülötte. 1965–1969. között a marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színművészeti Főiskolán tanult. 1969–1974. között a Sepsiszentgyörgyi Állami Színház tagja volt, 1974-től pedig a nagyváradi színházhoz szerződött. 1997–2001. között a Szigligeti Társulat művészeti vezetője volt. Az évek során sok szerepben, több darabban mutatatta be tehetségét a színházkedvelő váradiaknak.

(szőke)