Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Jó fogadalmakat tegyünk!

Fogadalmat tenni (akár többet is) már szinte kötelező az év végére készülve. Jól meg kell gondolni, hogy mi kerül fel az újévi fogadalmi listánkra, hiszen egész évre szóló kötelezettséget vállalunk önmagunkkal szemben, tehát lehetőleg olyan változást célzó ígéret(ek)re van szükség, amelyek betartása nem csupán lehetséges, hanem örömet is okoz, sőt beragyogja az évet, mert rendkívül hasznos és kellemes.

Jó fogadalmakat kell tenni attól függően, hogy kinek mi aktuális éppen, melyik területen szeretne jobban érvényesülni, sikeresebb lenni, és mennyire tudja önerőből vagy némi segítséggel megvalósítani a kitűzött célokat: többet szeretni, több pénzt keresni kevesebb munkával, leadni öt, de inkább tíz kilót, kevesebbet költekezni, többet dolgozni, utazni, megtanulni hálásnak lenni mindazért, amink van, türelmesnek lenni (mert minden igazán jó dologra várni kell). Persze jó lenne megvalósítani mindegyikből egy keveset, hiszen 2017 is hosszú év lesz, amelyben változatlanul mindannyian kényeztetésre vágyunk (mintsem kényeztetnénk), és minden csak a kitartáson, a felülemelkedésen múlik, meg persze szerencsén, különösen szerelmi ügyekben, amelyek ugyebár kettőn állnak. Pénz és munka ellenben eredményes lehet, de nem kell túlzásba esni, nagyon fontos, hogy éljünk, illetve élvezzük (és élvezhető programokkal töltsük meg) a napokat, az ébredés pillanatától a nyugovóra térésig.

A fogadalmat tevők még tarthatnak némi önvizsgálatot, és akár változtathatnak, finomíthatnak a fontossági sorrenden, fejben vagy papíron kidolgozott ígéreteken, hogy tényleg minden rendben legyen, és véget vessenek a talán évről évre ismétlődő csalódásoknak. A jó fogadalom megtétele már önmagában hordozza a sikert, és megkímél a kudarcélményektől.

Szamos Mariann