Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Jó célért úsztak

Ötödik alkalommal szervezték meg a Swimathon elnevezésű jótékonysági akciót, tudtuk meg Claudia Abrudantól, a Nagyváradi Közösségi Alapítvány ügyvezetőjétől. A nagyváradi Ioan Alexandrescu Uszodában szombaton gyülekeztek azok, akik vállalták, hogy valamilyen jó cél érdekében úsznak és támogatást is gyűjtenek a kedvezményezetteknek. Összesen 333-an jelentkeztek, ők hatfős csapatokat alkottak és stafétában úsztak negyven percet, mondta Claudia Abrudan, aki azt is elárulta: azt a csapatot nyilvánítják győztesnek, melynek tagjai a legtöbb hosszt teszik meg a medencében, ők ezer lejt nyernek, melyet az általuk támogatott projekt kap meg. Az ügyvezető elmondta, 22 projektet lehetett támogatni, szombat reggelig, az úszás megkezdéséig már több mint 150 ezer lejt ajánlottak fel az adományozók.

jo celert

Újdonság, hogy hívtak úszókat a bihari cégek részéről is, tudtuk meg, és az egyes projekteknek „nagykövetei” is voltak, akik az adománygyűjtésben segítettek.

A legaktívabb nagykövet egy Down-szindrómás kisfiú volt, aki 2490 lejt gyűjtött össze a Down szindrómások egyesületének, a legaktívabb úszónak pedig az öt éves Olga Abrudan bizonyult, aki a Vladimir Angelman Egyesület projektjének szerzett 2560 lej támogatást.
A kampány még nem ért véget, június 30-ig bárki támogathatja a 22 projekt valamelyikét, például a két, már említett egyesületet, a Yuppi-tábort vagy éppen az Emanuel Hospice-házat. Részleteket a támogatható célkitűzésekről az egyesület honlapján (http://swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro/proiecte/) olvashatnak.

Fried Noémi Lujza