Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Jeles művészek állítottak ki Margittán

 

Papp Gábor és Patai István a megnyitó

Papp Gábor és Patai István a megnyitó

A margittai Papp Gábor festőművész több nemzetközi alkotótábor meghívottja volt, aki célul tűzte ki, hogy a Berettyó-parti városban megszervez egy kiállítást, amely bemutatja az alkotótáborok munkáit.

A szombat délutáni kiállításon, aminek otthona a polgármesteri hivatal konferenciaterme volt, kilenc tábor munkáit rendezték el a terem falain. A tárlat érmihályfalvi és margittai festők munkáit mutatja be. Megnyitóbeszédet a táborok vezetője, Patai István mondott, aki Magyarországról, Hajdúnánásról érkezett, ennek ellenére elvállalta az érmelléki táborok szervezését. Patai bemutatta a kiállított műveket és azok alkotóit is. A klasszikus stílusú festményeken kívül üveg- és porcelánfestmények, fa- és csontfaragások, valamint grafikák és bőrművek is bemutatásra kerültek.

jeles 2

A margittaiak nevében Papp Gábor mondott köszönetet a polgármesteri hivatalnak, mivel helyet biztosított ennek a rendezvénynek, ugyanakkor hozzátette, hogy a további jó kapcsolaton dolgoznak az érmelléki képzőművészekkel. Terveik között szerepel közös alkotótáborok szervezése, illetve kiállítások rendezése.

Papp Gábor ugyanakkor hozzátette, hogy a margittai kultúrház teljes felújítása hamarosan a végéhez közeledik. Ennek átadása után a művelődési ház nagyobb teret jelent majd az ehhez hasonló képzőművészeti események lebonyolításához.

Demián Zsolt