Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Jelenlét és munka

Sok mindent elmondhatna Szabó Ödön képviselőről, de ha röviden kellene jellemeznie, akkor azt mondaná: munkamániás és szókimondó, mondta Cseke Attila a Bihar megyei RMDSZ képviselői listavezetőjének bemutatásakor.

Tenni akar a közösségért, és erre lehetősége nyílt pályája során, mondta Szabó Ödön, aki a fiatalokat is közösségi szerepvállalásra biztatja, ez alkalommal pedig öt, számára fontos jellemzőt és területet említett.

Cseke Attila és Szabó Ödön, a Bihar megyei RMDSZ szenátori, illetve képviselői listájának vezetője

Cseke Attila és Szabó Ödön, a Bihar megyei RMDSZ szenátori, illetve képviselői listájának vezetője

Az első jelenlét, szeret jelen lenni a közösségben, de a döntéshozatalnál is, hogy értse és befolyásolni tudja azt, ami történik. A megoldásokat keresi, az első két jellemző miatt pedig fontosnak tarja az elérhetőséget. Mint Szabó Ödön elmondta, néha meg is lepődnek, mikor nyilvánosságra hozza telefonszámát, vagy válaszol az ismeretlen számokról érkező hívásokra is.

Fontosnak tartja az intézményesítést, egyik kezdeményezője volt például az önálló magyar színháznak vagy éppen a pályázati rendszerek bevezetésének. Szabó Ödön szerint azért is fontos az intézményesítés, mert adott estben több egyedi problémára is ez adhat általános választ. Az ötödik fontos terület a tanügy, azon belül is a jó gyakorlatok átvétele, ezt szolgálják például az igazgatók számára megszervezett találkozók, hangzott el. Az is megtanulta, hogy bár fontos őszintén beszélni és kimondani dolgokat, nem kell minden alkalommal a támadásokra, mocskolódásokra válaszolni.

A következő időszakban fontos lesz a jelenlét, nemcsak az ő, hanem a magyar közösség jelenléte is, mondta a képviselőjelölt, aki hozzátette: vállalható számára a munkamániás jelző, hiszen szerinte a jó ötletek és a kreativitás mellet a sikerhez elengedhetetlen a munka.

F. N. L.