Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Jeleket hagyott maga után

Kinde Annamária költő, újságíró sírkövét csendes megemlékezés keretében avatták fel szombaton délelőtt a nagyváradi Rulikowski temetőben, ahol családtagok, barátok, kollégák gyűltek össze ez alkalomból.

jeleket 1

„A költő természetes, hogy jelet szeret hagyni maga után” – mondta Szűcs László, a Várad folyóirat főszerkesztője, barát és pályatárs. A jelek elsősorban a könyvek és a versek, az elkészült síremlék méltó Annamáriához, tette hozzá. Szűcs László köszönetet is mondott a kezdeményezőknek, Nagyálmos Ildikónak és Stanik Istvánnak, Deák Árpád képzőművésznek a tervezésért, illetve a kivitelezőknek is.

jeleket kicsibe

Kinde Annamáriáról, az újságíróról Rácz Éva, a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) elnöke emlékezett, mint monda, az interjúiból meg lehetett és meg lehet tanulni, hogyan indítsunk el egy beszélgetést úgy, hogy valami szokatlan is kiderüljön. Mind az interjúi, mind a publicisztikái úgy maradnak meg, hogy elválaszthatatlanok a költő, művész, író és az újságíró egymástól, és megmarad a munkássága azokban is, akik tőle tanultak – mondta a MÚRE elnöke, majd az emlékezők elhelyezték virágaikat a sírnál.

F. N. L.