Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Jégverés Élesden, többen megsérültek

Hatalmas vihar csapott le tegnap a koradélutáni órákban Élesdre. A viharos széllel érkező zivatarból hamarosan jégverés lett. A szélvihar fákat döntött ki, háztetők károsodtak, tudtuk meg a Crişana Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) sajtószóvivőjétől, Camelia Roşcától.

jegveres

A mogyoró nagyságú jégdarabok olyan váratlanul zúdultak a vársora, hogy a szabadtéri strandon fürdőzők közül többen megsérültek. Három személyt a fején ért különböző zúzódás a jégverés miatt. A sebesültekhez mentőket hívtak, akik ellátták a jég okozta sebeket, de egyik sérültet sem kellett ezek miatt kórházba szállítani, tudtuk meg dr. Liciniu Ventertől, a Bihar Megyei Mentőszolgálat szóvivőjétől.

Az ISU jelentése szerint több személygépkocsi szélvédője betört és szórakozóhelyek teraszait is szétverte, elsodorta a vihar tegnap Élesden.

Nagyváradon szintén gondokat okozott a vihar, a Rhédey (ma Bălcescu) park mellett egy fa tőből kitörött és az ott haladó autókra borult. Személyi sérülés nem történt, de több személygépkocsi összetörött.

Szőke Mária