Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Javítani kell a tornyot

Villám csapott a szalárdi református templomba

A szombat esti ítéletidő több helyen is kárt okozott megyénkben, Szalárdon a református templom tornyát rongálta meg egy villámcsapás és a viharos szél. Mint Borzási Gyula parókus lelkésztől megtudtuk, szombaton este látták az óriási villámot, amit lehúzott a templomtornyon lévő villámhárító.

javitani

Mint vasárnap reggel kiderült, a villámcsapás önmagában, vagy a viharos széllel együtt letörte a torony gömbjét a csillaggal, ezt jelenleg a villámhárító rézdrótja tartja a magasban. Reméli, hogy az nem szakad el, mert az még komolyabb károkat okozhat, mondta a tiszteletes. A szalárdiak még vasárnap felhívást tettek közzé a legnagyobb közösségi oldalon, már több vállalkozó is jelezte, hogy vállalná a helyreállítást, kettejükkel ma találkozik Borzási Gyula.

Jelenleg a legnagyobb gond az, hogy villámhárító híján védtelen a templom egy újabb vihar esetén, ezért fontos, hogy a tornyot minél előbb állítsák helyre. Borzási Gyula elmondta, a beázás veszélye egyelőre nem fenyeget. A lelkipásztortól azt is megtudtuk, hogy a villámhárító cseréjére már tavaly óta volt egy projektjük, így arra már megvan a pénz. Azt azonban, hogy konkrétan mekkora munkával jár a gömb helyreállítása, kell-e e toronyborítást visszabontani azután tudják meg, hogy a szakemberek is látták a károkat.

Fried Noémi Lujza