Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Javában dolgoznak a Gombánál

A képről bizonyára még a váradiaknak is nehéz megállapítani, hol készült. A Kálvária dombon, közismertebb nevén a Gombához vezető sétány melletti övezet áll átépítés alatt. A munkát idén januárban kezdték el a váradiak körében közkedvelt helyen, ami azóta lezárt terület a látogatók előtt.

Fotó: Csikos Rolland

Fotó: Csikos Rolland

A munkálatokkal a megfelelő ütemben haladnak. Bár a korábban ott lévő zöldövezetet teljesen elpusztították, a projektben szerepel a domboldal teljes fásítása, sőt növényritkaságokat is ültetnek majd. A beruházás értéke 1,72 millió euró, amiből 45 százalék vissza nem térítendő támogatás, 55 százalék pedig a helyi önkormányzat önrésze.

A térrendezés első szakaszában területstabilizációs munkálatokat végeztek el, ezután kezdtek az új sétányok, a szökőkutak helyének kiépítéséhez – amiből egyelőre nem sok látszik. A Kálvária domb átépített területét várhatóan csak jövőre vehetik birtokba a látogatók, ugyanis a munka határideje 2015 decembere. (borsi)