Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Játszótér az oncsatelepi gyerekeknek

Múlt hét végén lett kész az az új játszótér, amelyet a Rozs (ma Secarei) utcán, az Oncsatelepen alakítatott ki a nagyváradi önkormányzat. Florin Birta alpolgármester még tavaly novemberben, a vasúti sín alatt futó aluljáró kiépítésekor hívta fel a figyelmet arra, hogy a környékbeli gyerekeknek nagy szükségük lenne egy játszótérre.

uj jatszoter 1

Az önkormányzat a területet az Román Állami Vasútvállalat (CFR) teherszállítási osztályától vette bérbe, azzal a céllal, hogy ott szabadidős szórakozóhelyet alakítsanak ki a gyermekek számára. A játszótér 250 négyzetméternyi területen helyezkedik el. Miután elvégezték a szintezési munkálatokat, a tereprendezést és körbekerítették a területet, az új játszótéren négy hintát, egy libikókát, egy csúszdát és egy körhintát állítottak fel.

A területet a kültéri játékok körül homokkal töltötték fel, a sétányokra pedig padok és szemeteskukák kerültek. Az oncsatelepi a 105-ik játszótér, ami a megyeszékhely területén található.

Sz. G. T.