Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Játszószobát a kórházba

A Nagyváradi Állami Filharmónia és a Rotary Klub közös szervezésében jótékonysági koncertet tartanak a váradi filharmóniában szeptember 2-án 19 órától a megyeszékhely beteg gyermekeinek megsegítésére – jelentették be tegnapi sajtótájékoztatójukon az esemény létrehozói.

jatszoszobat

A Zenei gyönygyszemek (Bijuterii muzicale) nevet viselő zenei esten a kolozsvári Transilvan vonósnégyes örvendezteti meg a váradi publikumot egy átfogó zenei programmal, melyben Mozart, Elgar és Dvorak dallamaitól a népi táncokon át egészen a Schindler Listája című film zenéjéig számos korszak művei megtalálhatók.

„Szeretnénk egy játszószobát kialakítani a városi kórház gyermekrészlegén azoknak az apró betegeknek, akik kénytelenek hosszabb ideig bennfeküdni. Az ehhez szükséges anyagi források előteremtésére szervezzük meg ezt a koncertet is, amely egy nemes cél érdekében egyesíti majd a kulturális és szociális szférákat”– nyilatkozta Radu Cornel Dumitru, a Rotary Club nagyváradi vezetője. Mint hozzátette, az átszervezések óta helyhiánnyal küzd a nagyváradi kórház gyermekrészlege, de Gheorghe Carp igazgatótól ígéretet kaptak arra, hogy egy vagy két szobát biztosítanak a kialakítandó játszóház számára.

A Rotary Klub egyébként minden évben szervez egy Mikulás-napi előadást a bábszínházban óvodások és kisikolások részére, amely során a gyermekek felajánlhatják játékaikat a náluknál nehezebb sorsú társaiknak. A rendezvény idei kedvezményezettjei szintén a városi kórház gyermekosztályának bennfekvői lesznek.

A játszóház kialakításának becsült költségei 10–12 ezer lejre rúgnak. Mint a szervezők elmondták, az összeg nagyobb részét szponzorizálásokból, magánadományokból igyekeznek majd fedezni, de fontos forrást jelent majd a szeptember 2-ai jótékonysági koncert is, amely 19 órától kezdődik. A 35 lej árú jegyeket a filharmónia jegypénztárában vásárolhatják meg a jótékony szellemű zenekedvelők. 

Sz. G. T.