Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Játékok és nyereménykirándulás

A nagyszalontai MIDESZ harmadik alkalommal vett részt a debreceni Campus Fesztiválon. Köszönhetően a Civil Pont együttműködésnek, idén is önálló programmal készültek a szalontai mideszesek. A tavalyi Hős elnevezésű játék tapasztalatain és sikerén felbuzdulva az idei program is több részből állt: volt felmérés és adatközlés – mindez úgymond becsomagolva az Éld túl a Campus Fesztivált interaktív játékba.

Akik a MIDESZ-sátorhoz ellátogattak (kb.70 civil szervezet képviseltette magát a rendezvényen), első lépésként egy kérdőívet kellet kitöltsenek, közben tájékoztatást kaptak Nagyszalontáról, a MIDESZ tevékenységéről, valamint a Sóvidék leghíresebb településéről, Parajdról.

jatekok 1Ezután következett maga a játék, amely során minden szint teljesítése után ajándékot kaptak a játékosok, valamint, ha a legfelsőbb szintet is teljesítették, részt vehettek a sorsoláson, s a szerencsés egy hosszúhétvégés parajdi kirándulást nyert, köszönhetően a Sóháztur panzió támogatásának. A szerencse idén egy hódmezővásárhelyi diáklányra, Almási Alexandrára mosolygott rá, ő nyerte meg a kirándulást.

Napközben a szalontaiak a játék irányítása mellett rengeteg program közül választhattak, egészségfelméréstől kezdve interaktív játékos foglalkozásokon át különböző tudományos előadásokig. Az esték sem teltek unalmasan, mivel tizenkét helyszínen folyamatosan lehetett szórakozni neves és kevésbé ismert együttesek-előadók produkcióin – szó szerint reggelig.

jatekok 3„A Campus Fesztivál minden évben nagyon nagy lehetőség számunkra, mivel kiváló alkalom nyílik megismerni sok civil szervezetet, tevékenységeiket, amelyekből rengeteget tanulunk”, nyilatkozta lapunknak Laczikó Csaba, a MIDESZ elnöke. Ezúton is köszöni a szervezők rengeteg munkáját, segítségét, különösen Hamvas Lászlóét, Aranyi Árpádét és mindenkiét, aki segített abban, hogy a MIDESZ ismét részt vehetett a Campus Fesztiválon.