Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Járdára terelték a forgalmat

Felszedték a villamossíneket a váradi Nagyvásártérnek (ma. I. Decembrie park) a Kossuth (ma Independenţei) utcai kereszteződésében, ezért tegnap óta  az úttestről a járdára terelték a forgalmat. Mind a személyautók, mind az autóbuszok ezen a pár tízméteres szakaszon közlekednek, várhatóan szeptember elejéig. A részletekről a helyszínen Csuzi István, a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) vezérigazgatója tájékoztatott.

Csuzi a helyszínen magyarázza a forgalomelterelés miatt kialakult gondokat

Csuzi a helyszínen magyarázza a forgalomelterelés miatt kialakult gondokat

A helyszínen Csuzi István elmondta, azért, hogy a sínfelszedés miatt ne boruljon fel a megyeszékhely közlekedése – beleértve a tömegközlekedést is –, átmenetileg a járdára terelték a forgalmat. A változtatás első napján azonban sok tilosban parkoló autó és figyelmetlen gyalogos okozott problémát. „A lakosság megértését kérjük, amíg a sínek felszedése, az új sínek lefektetetése, a betonozás zajlik, és amíg a forgalomnak visszaadjuk ezt a kereszteződést”– fogalmazott. Mint hozzátette, hozzávetőleg 10 nap alatt, de legkésőbb szeptember 1-jéig befejezik a munkálatokat, és ismét helyreállhat a kereszteződésben a forgalmi rend. Ha minden a terv szerint halad, akkor tanévkezdésre ismét járhat ezen a szakaszon a villamos is.

Tegnap nekifogtak a síncserének a kereszteződésben

Tegnap nekifogtak a síncserének a kereszteződésben

Mint megírtuk, még februárban elkezdődött a nagyváradi Szent László (ma Unirii) tér teljes átépítése. Ez szó szerint lebénította a gépjármű- és tömegközlekedést a belvárosban, mégis sokakat ért váratlanul tegnap reggel az a rendhagyó forgalomelterelés, amely miatt a gépkocsiknak és az autóbuszoknak a járdán kell osztozniuk a gyalogosokkal. Pontosabban nem is kell, mert forgalomelterelő táblák figyelmeztetnek mindenkit arra, hogy ki hol haladhat. A közúti balesetek megelőzése végett a helyi rendőrség munkatársai is a helyszínen vannak, és útbaigazítják a gyalogosokat, hogy milyen „járdaalternatívákat” választhatnak.

Sükösd T. Krisztina