Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Japánban volt befutó Vasile Conţ

Két váradi atléta is elindult a Tókió közelében megtartott 10 km-es utcai futóversenyen, egyikük pedig meg is nyerte a rangsor nemzetközi megmérettetést.

A két váradi atléta a Japánban megtartott verseny dobogóján

A két váradi atléta a Japánban megtartott verseny dobogóján

A Nagyváradi Egyetemi SK színeiben induló Vasile Conţ és a VSK-Bihorul Sportiskolát képviselő, Laviniu Chiş Matsudo városában állt rajthoz a hagyományos Nanakusa Maratonon. Az ESK legjobb sportolójának megválasztott Conţ elsőként ért célba a versenyen. Virgil Preda edző tanítványa nemrég még Angliában dolgozott, de úgy döntött, hogy az ott keresett pénzt az idei évben sorra kerülő versenyekre való felkészülésbe fekteti. Conţ célkitűzése, hogy részt vegyen az idei nagyifjúsági Európa-bajnokságon, amelyre Lengyelországban kerül sor. A 19 éves Laviniu Chiş (edzője Oláh Róbert) tavaly szép sikereket ért el, s idén is folytatni szeretné a győzelmi sorozatot. Bár mindkét atléta csak havi bruttó 500 lejes támogatást kap, nem adja fel álmát, miszerint tagja legyen a 2020-ban Tókióban szereplő román olimpiai csapatnak.