Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Japán zenészek két héten át a filharmóniában

Mától kezdődően két héten át tart a nagyváradi filharmónia főként fiatal japán vendégművészek népszerűsítését célzó, immár ötödik alkalommal hagyományosan megrendezett Tavaszi Fesztiválja, amely ezúttal öt koncertet tartogat a váradi zenekedvelők számára, egészen jövő csütörtökig, köztük négy szimfonikus hangversenyt, illetve egy kamarakoncertet – tudtuk meg tegnap délelőtt az intézmény vezetőségétől, illetve Ciprian Marinescu hegedűművésztől, a fesztivál impresszáriójától és társszervezőjétől. Külön hangsúlyozták, hogy a hangversenybérletek mind az öt zenei eseményre érvényesek. A részletes, aktualizált műsorokat továbbra is olvashatják napi ajánlónk koncert-rovatában.

A rendezvény különlegessége a színes repertoár mellett (Bach, Mozart, Beethoven, Brahms, Dvořák, Sarasate) még az is, hogy idén nemcsak a szólisták, de a zenekari tagok között is lesznek fiatal japán hangszeres meghívottak.

Ciprian Marinescu impresszárió, Nagy Kálmán koncertmester és Numata Szatosi hegedűs

Ciprian Marinescu impresszárió, Nagy Kálmán koncertmester és Numata Szatosi hegedűs

A rend kedvéért azért kiemelünk néhány nem japán vendéget is, mint például Adriana Gabirant, a ma esti koncert hegedűs szólistáját, Ondřej Vrabecet a csütörtöki koncert fiatal cseh karmesterét, és ne feledkezzünk el a jövő csütörtökön fellépő kiváló dirigens, Tiberiu Soare nevéről sem, aki jelen pillanatban az ország egyik legkiválóbb és leginkább foglalkoztatott karmestere.

Koncertek tehát ma, csütörtökön, illetve jövő hét kedden, szerdán és csütörtökön, egyaránt 19 órai kezdettel a filharmóniában.

Tóth Gábor