Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Jankaysok a Partiumban

A békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola pedagógusai több éve járnak Bihar megyébe, Tenkére, hogy az ott élő magyar gyerekekkel megismertessék népünk történelmét, irodalmát, földrajzát, fazekasmesterségét.

Ebben a tanévben egy, a Határtalanul program keretei között megvalósult tanulmányi kirándulást szerveztek a békéscsabai iskolába járó gyerekeknek. A három nap során a 18 gyerek Tenkén aludt a helybéli művelődési központ szálláshelyén és megismerkedhetett a Bélfenyéren, Kisnyégerfalván és Tenkén élő gyerkőcök mindennapjaival.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Útjuk során felkeresték a Bocskai-, Rákóczi- és az 1848-1849-es szabadságharc partiumi emlékhelyeit: többek között jártak Aradon, Világoson és Nagyváradon is.

A tanulók a visszautazás során elmondták, hogy szívesen jönnek majd vissza családjukkal erre a területre, hiszen csodálatos vidékekkel és nagyszerű emberekkel ismerkedtek meg.

A Jankay-iskola diákjainak utazását a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 285.300 forinttal támogatta.

Ugrai Gábor történelemtanár