Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Izvorani-ban készülnek a selejtezőre

Az olimpiai részvétel megszerzése a célja a román férfi vízilabda-válogatottnak, amely Izvorani-ban készül a jövő vasárnap Olaszországban rajtoló selejtező tornára.

Öt váradi vízilabdázó készül az olaszországi kvalifikációs tornára (fotó: Christian Sandor)

Öt váradi vízilabdázó készül az olaszországi kvalifikációs tornára (fotó: Christian Sandor)

Dejan Sztanics szövetségi kapitány 17 tagú keretet hívott meg az alapozásra, egyetlen légiósként a Horvátországban játszó Cosmin Radu csatlakozik majd a csapathoz. A meghívott játékosok közül öten a bajnoki címvédő Nagyváradi VSK-Digi tagjai, Negrean Tibor, Alex Popoviciu, Mihnea Chioveanu, Mihnea Gheorghe és Szabó Roland, de ott van a keretben a váradi származású hálóőr, Marius Ţic, aki jelenleg a Dinamóban vízilabdázik.

 

Kemény ellenfelek

A Triesztében sorra kerülő tornán Szlovákia (április 3.) lesz a román csapat első ellenfele, amely ezt követően a francia (április 4.), a magy   ar (április 5.), a kanadai (április 6.) és az orosz válogatottal (április 7.) méri össze erejét. A másik csoportban a házigazda olasz mellett a spanyol, a német, a holland, a kazah és a dél-afrikai csapat kapott helyett.

 

Elődöntő kell a sikerhez

A csoportokból az első négy helyezett jut tovább a negyeddöntőbe, ahol az elsők a negyedikekkel, a másodikok pedig a harmadik helyezettekkel csapnak össze. A győztesek nyernek részvételi jogot a nyáron Rio de Janeiróban sorra kerülő ötkarikás játékokon. A továbbjutás érdekében a román csapat legalább a csoport második helyén kellene, hogy végezzen, ezáltal a negyeddöntőben elkerülhetné a spanyolokat vagy a házigazda olaszokat.

A román válogatott legutóbb ott volt a londoni olimpián, azt megelőzően viszont nem sikerült kvalifikálnia magát a pekingi játékokra, annak ellenére, hogy a selejtező tornát hazai közönség előtt, a váradi Ioan Alexandrescu Uszodában játszotta.