Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Izületi fájdalmakra étkezési zselatin

A leghatásosabb és legolcsóbb módja az ízületi fájdalmak kezelésére az étkezési zselatin, mely tartalmaz állati eredetű csontot (ebből készítik), és ha elkészítjük, pont emiatt kocsonyásodik be. Akkor van ízületi fájdalmunk, ha a csontban nincs megfelelő mennyiségű kalcium, és ezt a csont az ízületből vonja ki, hogy pótolja a számára létfontosságú alkotóelemet, majd ha az ízületben nincs elegendő kalcium, akkor ez fájdalom formájában jelentkezik.

izuleti

Könnyen elkészíthető, csupán víz és étkezési zselatin szükséges hozzá. Bármilyen gyártótól vásárolt zselatinból el tudunk készíteni egy adagot vagy akár a teljes mennyiséget, majd hagyni kell kihűlni. Még folyós állapotban a fájdalmas testrészre (például bokára, térdre, csuklóra, vállra) kell kenni, és rajta hagyni kb. 45 percet (ezt be kell tartani!), és látni fogjuk, hogy szinte az összes mennyiséget felszívta az adott fájó terület, ami jó, mert működik! Megmarad egy vékony hártya rész a bekent bőrfelületen, ezt csak le kell húzni és ennyi. Pontosan oda kerül a pótló anyag, ahonnan ez hiányzik, és el fog múlni a fájdalom.

A megmaradt mennyiséget a hűtőben tárolhatjuk, és felhasználás előtt a mikróban picit felmelegíteni, majd ismét oda kenni belőle, ahol szükséges.

Győri György