Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

IV. Nagyváradi Nemzetközi Színházfesztivál

Jelentős kulturális rendezvénysorozatnak ad otthont Nagyvárad több épülete szeptember 25. és október 2. között, amely 16 versenybe szálló előadással, rövidszínházzal, drámaíró versennyel és meghívott nagyszínpadi előadásokkal várja a közönséget.

A IV. Nagyváradi Nemzetközi Színházfesztivál több mint egy hétre szóló programjairól Daniel Vulcu, a Regina Maria Színház igazgatója és Victoria Balint művészeti igazgató tájékoztatott. A hagyományosan megszervezett fesztivál, amely minden évben nagy sikernek örvend színes kínálatával, idén 29 előadást hoz el nyolc helyszínre: a Regina Maria Színház nagytermébe, a Szakszervezetek Művelődési Házába, a Szigligeti Stúdióba, a Studio Act termébe és a Turizmus Fejlesztéséért Központba, illetve különleges helyszínekre is, mint például az utcára és pub-okba.

Victoria Balint és Daniel Vulcu

Victoria Balint és Daniel Vulcu

A rendezvény keretén belül immár huszonkettedik alkalommal tartják meg a Rövidszínház Fesztivált is, amely az országban egyedüliként adóz az egyfelvonásos daraboknak, és amelynek válogatását a neves színházkritikus, Doru Mareş állította össze. A nagyszínpadi előadások az elmúlt évek román színpadokon játszott legjobb darabjait mutatják be, amelyeket Victor Ioan Frunză és Alexandru Dabija rendezők vittek pódiumra, de olyan fiatal rendezők is feltűnnek munkáikkal, mint például Bobi Pricop.

Jegyek 10 és 60 lej közötti áron kaphatók a színház pénztárában, hétköznaponként 10 és 19 óra között, illetve hétvégén 10 és 13 óra között, valamint a www.biletmaster.ro internetes oldalon. Információk a 0259/440-742-es telefonszámon kérhetők.

Szamos Mariann