Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Itt nyaralnak a legtöbben

A nyár minden évben a kirándulások időszaka, és valószínűleg sokan teszik fel maguknak a kérdést: hova érdemes menni nyaralni? Lapunk megkeresésére több utazási iroda is elmondta, hogy mik az idei tapasztalataik.

Idén is nagy érdeklődést mutatnak a nagyváradiak a görögországi utak iránt, amit viszonylag olcsón, pár száz eurós költségvetésből megoldhatnak. Görögország mellett Törökország is nagy népszerűségnek örvend, ugyanis már Nagyváradról is indul járat Antalyába. Egyiptom a terrorcselekmények ellenére is rajta van a népszerű úti célok listáján. A megkérdezett utazási irodák kedvelt úti célként említették még Spanyolországot, Máltát és Ciprust is, de a bolgár tengerpartra is sokan utaznak a szabadságuk ideje alatt.

itt nyaralnak a legtobben 2

A megkérdezett ügynökségek szerint az idei esztendőben több utazást foglaltak le a nagyváradiak, mint az előző években, valamint azt is elmondták, hogy évről évre többen mennek el nyaralni, külföldre vagy akár belföldi üdülőhelyekre.

A belföldi utak is népszerűek, főleg a fürdők, a tengerpart és a hegyvidékek, de még mindig a külföldi utak a kedveltebbek. Idén megnőttek a rövidebb, néhány napos vakációk a környező országokba, mint Csehország, Szlovákia, Szlovénia, de Barcelonába is sokan utaznak a nagyváradi repterekről.

Arról is megkérdeztük az utazási irodákat, hogy melyek a legolcsóbb utazások, és meddig mehet el egy nyaralás ára. A legolcsóbbak a belföldi utak, vagy a közeli országokba történő utazások, itt az ellátás, ha nem teljes, és az utazás is önerőből történik egy nyaralás ára körülbelül 50 és 500 euró között mozog. A legdrágább utak az exotikus nyaralások, mint például egy Seychelle-szigeteki út, vagy egy hajóút, melyeknek ára szinte végtelen, az ellátástól függően.

Idén is a nyaralási szezon inkább július 20. és augusztus 15. közé tehető, de a korábbi vagy későbbi nyaralások is népszerűek, ugyanis a szezonon kívüli utak olcsóbbak, mint csúcsidőben lefoglaltak.

A megkérdezett utazási ügynökök elmondása szerint egyre népszerűbbek azok az utak, amelyeket saját maguk intézik a nyaralók. Maguknak foglalnak szállást és az utazást is maguk intézik el. Ezt a variációt inkább a fiatalok választják. Ennek az utazási formának vannak veszélyei is a pozitívumok mellett, olcsóbbak ugyan, de nincs kihez panaszt emelni egy rosszul sikerült út miatt, míg ha utazási irodát választ valaki, akkor az irodán keresztül panaszt is tehet a nem megfelelő szolgáltatás miatt.

 Vincze-Nagy Anikó