Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Itt a piros, hol a piros villamos

Miközben a váradi önkormányzat ambiciózus tervekkel bővítené a váradi tömegközlekedést, többek között háromirányúvá tennék az Emanuel baptista templom előtti villamoskereszteződést, és új vonalat építenének, a Helyi Közszállítási Vállalatnak (OTL) a meglévő járatok üzemeltetése sem megy mindig zökkenőmentesen.

Menet közben csak sikerült kicserélni a kijelzőn a feliratot

Menet közben csak sikerült kicserélni a kijelzőn a feliratot

Hétfőn reggel a Curteanu-kórház melletti megállóban többen is várakoztunk, mikor is megérkezett egy a piros 1-es jelzésű villamos, amelyre felszálltak mindazok, akik a Széles (ma Decebal út) felé mentek – volna. A meglepetés a volt Olaszi temető mellett következett, a piros 1-es villamos ugyanis az állomás felé folytatta útját. Utastársaink közül többen is megerősítették, hogy nem fekete 1-esre szálltunk fel, majd többen emelt hangon kérték számon a villamosvezetőtől, hogy miért nem arra ment, amerre kellett volna, a hölgy annyit kiabált ki a fülkéből: „nem működött a váltó”.

Kíváncsiak lettünk volna arra, miért nem a kijelölt útvonalán haladt a villamos és hogy ilyen esetben nem kellene-e értesíteni az utasokat az útvonalváltozásról. Az OTL illetékesei írásban kérték kérdéseinket, ezeket el is küldtük, azonban közszállítási vállalatnak több mint 24 óra elteltével sem sikerült válaszolni arra, hogy mi is történt valójában, a síneknél nem működött-e a váltó, vagy a villamos vezetője felejtette el nemes egyszerűséggel a megfelelőre cserélni járműve jelzését, többeknek okozva ezzel kellemetlenséget.

Mivel nagyon sokan azért választják a piros 1-est, mert az állomás és a Körös áruház között villamosmegállók közötti útszakaszt sok esetben több mint húsz perc alatt teszi meg a jármű, és szeretnék elkerülni a késedelmet, azt is megkérdeztük akár a közszállítási vállalatnak akár az önkormányzatnak van-e valamilyen terve arra, hogy orvosolja a helyzetet. Amennyiben kérdéseinkre választ kapunk, úgy azt megosztjuk olvasóinkkal is. Megjegyzendő, hogy mikor a Nagyvásártérnél leszálltunk a villamosról, akkor már fekete 1-es jelzés volt rajta, így élünk a gyanúperrel, hogy vagy a villamosvezető elfelejtette megváltoztatni azt indulás előtt, vagy műszaki hiba miatt nem jelent meg a megfelelő felirat a villamos kijelzőin.

Fried Noémi Lujza