Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ítéletidő csapott le Paptamásiban

A tizedik alkalommal megszervezett paptamási községi napok szombati rendezvényeinek az ítéletidő vetett véget. Orkán erejű széllel érkezett felhőszakadás és jégverés üldözte szerteszét az embereket.

DSCN3057

Ahogy bírtuk, próbáltuk lent tartani a sátrat, de olyan erősek voltak a széllökések, hogy sátrastól, mindenestől emelgetett bennünket

Lapunk főszerkesztője a helyszínen, az szervezői sátorban vészelte át a hatalmas vihart. A katonai sátrat nyolc-tíz meglett ember tartotta, hogy ne vigye el a szél, de a hatalmas széllökésektől így is összeborult az ideiglenes építmény. Kitartó és megfeszített munka eredménye, hogy a vasszerkezetes, ponyvás sátrat a szél nem hajította be a közelben parkoló autók közé.

DSCN3058

Ennyi maradt a katonai sátorból. Cseresznye nagyságú jég is esett

A futballpályán és a szomszédos területen, ahol a bográcsosfőző-versenyt tartották, szinte semmi sem maradt. A sátrakat, asztalokat  kivétel nélkül összeborogatta a szél, a színpad teteje is elszállt. Értesüléseink szerint személyi sérülés nem történt, de így is maradandó emlék a hatalmas ijedtség.

DSCN3060

Ennyi maradt a lacikonyhákból