Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Isten szavát hallgatni sohasem idejétmúlt

Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepelte pénteken az Erdélyi Mária Rádió. Ebből az alkalomból egész napos rendezvénnyel várta az intézmény vezetősége a szolgálatkész munkatársakat, önkénteseket, nagylelkű adományozókat és a hűséges hallgatókat Nagyváradra.

isten 1

A 2006-os indulás óta az Erdélyi Mária Rádió további öt regionális stúdióval bővült, s jelenleg többezer otthonba jut el az éter hullámain, illetve az interneten keresztül. Reklámokat nem sugároz, bevételei kizárólag a hallgatók támogatásaiból származnak. A Rádió kevés alkalmazottal dolgozik, fenntartásához nagymértékben hozzájárul az önkéntesek térítésmentes munkája is.

isten 2

A pénteki jubileumi rendezvénysorozat csúcspontja 11 órakor a székesegyházban Böcskei László megyéspüspök által bemutatott hálaadó szentmise volt. A főpásztor prédikációjában arra emlékeztetett, hogy a Mária Rádió egy olyan isteni ajándék, amely segít eligazodni a mai, zűrzavaros világban. Mint hozzátette, Isten szavát hallgatni sohasem idejétmúlt, és fontos folyamatosan megújítani az Isten iránti elkötelezettséget. A Mária Rádió akkor tölti be funkcióját, ha lelki táplálékul, útmutatásul szolgál a hallgatóknak.

Az ünnepi program a székesegyház, a püspöki palota és a kincstár meglátogatása mellett számos egyéb rendezvényt, illetve kulturális fellépést is magába foglalt.