Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ismét robbantottak a régi hőerőműnél

Minekután tavaly decemberben robbantással ledöntötték a régi Hőerőmű (CET II) 160 méteres kéményét Nagyváradon, múlt hét kedden, 2017. július 11-én, újabb ipari robbantásra került sor a létesítmény területén – ezúttal egy 78 méteres csarnokot semmisítettek meg a körgyűrű, illetve a Metro áruház közelében. A detonáció akkora erejű volt, hogy érezni lehetett Szöllősön és Váradszentmártonban is.

ismet robbantottak

A műveletet 17 órakor végezte el egy ipari robbantásokra szakosodott vajdahunyadi vállalat. S bár a helyszín a gépkocsiúttól távol esett, a Közlekedési Rendőrség munkatársai minden lehetséges balesetet megelőzendő, a robbantás idejére leállították a forgalmat a környéken.

A CET II épületegyüttesét még 2015-ben vásárolta meg a gyulafehérvári Aloref, valamint a bukaresti Ascom International egy árverés nyomán, miután a régi hőerőművet megszűntették.  2016 januárjában az új tulajdonosok szerződést írtak alá a helyi önkormányzattal, melynek értelmében a CET II épületeit lebontják, és 2018-ig környezetkímélő módon ártalmatlanítják a területen tárolt hamut és salakot.  A régi hőerőmű helyén a tervek szerint újabb ipari parkot létesítenek.

Sz. G. T.