Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ismét remekül hajrázott Huszár Ingrid

Hét fős küldöttséggel vett részt a Bákóban megtartott ifjúsági és felnőtt országos bajnokságon a Nagyváradi Körös SK úszócsapata. Érmekből sem volt hiány, hiszen Huszár Ingrid és Ioana Buzlea összesen tizenegyszer álltak dobogóra.

Illés Zsolt edző, Huszár Ingrid, Ioana Buzlea és Ionel Bungău klubigazgató

Illés Zsolt edző, Huszár Ingrid, Ioana Buzlea és Ionel Bungău klubigazgató

A Körös SK (edzők Illés Zsolt, Remus Oros, Georgeta Schier) csapatának rekordere Huszár Ingrid volt, aki tízszer állt dobogóra, ötször pedig elsőként csapott a célba. A 14. életévét még be nem töltött tehetség először szerepelt az ifjúsági korosztályban, és mindjárt ötszörös bajnok lett mellúszásban az 50 és a 200 méteres, valamint a 100 méteres távon. Négyszer másodikként ért célba a fiatal tehetség, két számban (50 és 200 méter mell) a felnőttek mezőnyében bizonyított, másik két távon (200 és 400 méter vegyes úszás) pedig a juniorok között versenyzett. További egy számban (nagyifjúsági 100 méteres mellúszás) bronzérmet szerzett. Ugyancsak harmadikként zárt a bajnokságon Ioana Buzlea a nagyifjúsági korosztály 200 méteres vegyes úszásában, míg további öt döntőben csak hajszállal maradt le a dobogóról.

 

Többet szeretne

„Számomra a tavalyinál jóval nehezebb volt a döntő, mivel új korosztályban, nálam idősebb úszókkal versenyeztem. Boldog vagyok, de nem szeretnék itt megállni, hanem még feljebb szeretnék érni, értékesebb eredményekkel” – mondta a döntőről hazatérve az ötszörös bajnok Huszár Ingrid.

A Körös SK igazgatója, Ionel Bungău elégedetten nyilatkozott a Bákóban elért eredményekről, kiemelve Huszár Ingrid remek szereplését. „Túlzás nélkül állítom, a váradi úszás nagy reménységéről beszélünk, aki a jövőben még értékesebb eredményeket érthet el” – mondta az igazgató, aki hozzátette, Ioana Buzlea eredményének értékét növeli, hogy hosszú kihagyás után versenyzett ismét.

 

Meghálálták a bizalmat

„Személy szerint már a kezdetektől bíztam az úszószakosztálynál dolgozókban. Örülök, hogy igazam lett és a tehetségek meghálálták a beléjük vetett bizalmat” – tette hozzá Bungău.

A Körös SK egy másik tehetsége, Búzási Vivien szintén dobogóközelben zárta a bákói megmérettetést.