Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ismét postán érkezhetnek az egészségügyi kártyák

Bihar megyében február folyamán újabb 32 ezer egészségügyi kártyát kell postán megkapniuk tulajdonosaiknak, tudtuk meg Gheorghe Ionuţ-tól, a Bihar Megyei Egészségbiztosító Pénztár (CAS) vezetőjétől. Mint mondta, a pénztárnál eddig 231 ezer kártyát osztottak szét, 99 százalékát azoknak, melyeket megkaptak a postától. Az első két hétben sorok voltak, de utána zökkenőmentesen lebonyolódott a kártyák kiosztása, tette hozzá az igazgató.

ismet

Az egészségügyi kártyák használata egyébként május 1-től lesz kötelező, addig párhuzamosan használják a kártyákat és az igazolásokat, tudtuk meg az igazgatótól. A kártyák aktiválása ugyan nem kötelező, de az említett dátum után a kártya nélkül nem vehetik majd igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat. Az aktiválást egyébként bárhol elvégzik, a háziorvosnál, szakrendelések, kórházban vagy akár a fogorvosnál is, tette hozzá meg Gheorghe Ionuţ.

Fried Noémi Lujza