Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ismét önkéntes szemétgyűjtés

Szombaton 9 órától indul a negyedik Let’s Do It Romania! elnevezésű, önkéntesalapú szemétgyűjtési akció, melynek keretében országos szinten többezer résztvevő tisztítja majd meg a települések zöldövezeteit. Az eseményről csütörtökön egy sajtótájékoztató keretében számolt be Mihai Pop, a projekt megyei koordonátora, Claudia Timofte, a megyei prefektúra kancelláriaigazgatója, Ciprian Vasile Lupşa csoportkoordinátor, valamint Radu Silaghi, az akciót támogató Bihar Megyei Cégek Egyesület képviselője.

Ismet onkentes  (1)

A Sebes-Körös partját is megtisztítják a hulladéktól szombaton az önkéntesek

Mint elhangzott, a tavalyi 38-hoz képest idén 68 önkormányzat vesz részt az akcióban megyei szinten, és több mint 54 oktatási intézmény, valamint számos cég munkaközössége és a romániai cserkésszövetség is jelezte részvételét. Nagyváradon az akció szombaton 9 órakor, a Lotus bevásárlóközpont parkolójából indul, ahol a résztvevők eligazítást, műanyagzsákokat és kesztyűket kapnak a munkához. A szervezők továbbra is várják az önkéntesek jelentkezését. Feliratkozni a www.letsdoitromania.ro internetes oldalon lehet (ahol további információk is találhatók), illetve a helyszínen.

Szombati-Gille Tamás