Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ismét mossák a vízhálózatot Mihályfalván

Szerda reggel, azaz ma ismét átmossák a vízhálózatot Érmihályfalván. A félévente esedékes hálózatmosási munkálatok a teljes rendszerre kiterjednek.

Nagy Szabolcs, a helyi vízgazdálkodási osztály vezetője már többször is ismertette, milyen módszert használnak a nyolc–tíz évesnél nem régibb vezetékek tisztítására, mely módszer elég időigényes, annál is inkább, mivel a város még ma sem rendelkezik víztisztító állomással. Ennek megfelelően az 56 kilométert kitevő vezetékekben felhalmozódott lerakódást úgy próbálják eltávolítani, hogy szakaszonként mossák azt. Utóbbi lényege, hogy üzemi nyomáson egyperces időközönként sűrített levegőt, majd vizet pumpálnak a vezetékekbe, melynek következtében a csövek falára lerakódott szennyeződés leválik. Ezt követően a legközelebbi tűzcsapon át leürítik az immár letisztult szakaszt.

ismet 1

Az elkövetkezendő hetekben a vízgazdálkodási osztály munkanapokon a Köztársaság, Forradalom, Hunyadi Mátyás, Kossuth Lajos, Erkel Ferenc, Hajnal, Orbán Balázs,

December 1, Horea, József Attila, Kodály Zoltán, Báthory István, Wesselényi Miklós, Vörösmarthy Mihály, Malom, Kálvin János, Arany János, Kölcsey Ferenc utcákat veszi sorba. A következő szakaszra vonatkozó utcák lajstromát is idejében leközlik – tájékoztatott Nagy Szabolcs.

Az elkövetkezendő napokban tehát nem lesz zavartalan a vízszolgáltatás, illetve az ivóvíz minősége is kívánni valót hagy maga után. A vízgazdálkodási osztály a lakosság türelmét kéri.

S. É.