Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ismét Margittára került a Tulipán Kupa

A tavalyihoz hasonlóan margittai csapat szerezte meg a Bihar megyei RMDSZ által megszervezett X. Tulipán Kupa kispályás focitornájának serlegét.

A Tulipán Kupa focitornájának serlege Margittára került

A Tulipán Kupa focitornájának serlege Margittára került

Az idei döntőre november 5-én, szombaton a borsi sportcsarnokban került sor. A térségi selejtezőkből hét régióbajnok jutott be a fináléba, melyeket Szabó Ödön RMDSZ-es parlamenti képviselő, valamint Bátori Géza borsi polgármester köszöntött. A csapatok a sorsolás lebonyolítása után két csoportba osztva kezdték meg az A csoportban a 2×10 perces, míg a B csoportban 2×15 perces küzdelmeket. (A csoport: Jákóhodos, Árpád, Nagyváradi Monday FC, Margitta; B csoport: Szalárd, Éradony, Mezőtelki)

A jó iramú csoportmeccseket követően mindkét ágról az első két helyen végzett csapat kvalifikálta magát az elődöntőkbe. Így alakult ki a Monday FC–Szalárd, valamint az Éradony–Margitta párharc. Az első elődöntő nagyon szoros csatát hozott, hiszen a szalárdiak csak 1–0-ra tudtak győzni. A másik elődöntőben Margitta simának mondható meccsen győzte le az addig magabiztos és jó teljesítményt nyújtó adonyi gárdát 3–0 ra.

Kovács Krisztián volt a döntő gólkirálya, egyben legjobb játékosa

Kovács Krisztián volt a döntő gólkirálya, egyben legjobb játékosa

Következhettek 2×15 perces döntők. A kisdöntőben a 3. helyért folytatott összecsapáson a Monday FC azt a játékot hozva, amellyel a Metropolisz övezeti selejtezőt is nyerte, 5–2-re győzött az adonyiak ellen.

A döntőben igazán jó meccsre volt kilátás, és a két résztvevő mindent meg is tett, hogy az elvárásoknak eleget tegyen. A látványos megoldásokat nem nélkülöző mérkőzésen végül a margittaiak nyertek 7–3 ra a szalárdiak ellen. Megjegyzendő, hogy a margittai csapat ezzel a győzelemmel immáron 3. alkalommal hódította el a Tulipán Kupát.

A bajnokság zárásaként jó hangulatú eredményhirdetés következett, ahol is egy rövid kiértékelő után az értékes díjakat Botházy Nándor, a Bihar megyei RMDSZ sportért felelős ügyvezető elnöke és Rácz Gál Szabolcs, a borsi Viitorul sport klub elnöke mint a bajnokság főszervezői adták át.

Mint minden évben, a szervezők idén is kiosztották a fair play címet, melyet ezúttal a végig lelkesen és keményen, de ugyanakkor sportszerűen és szimpatikusan küzdő éradonyiak fiatal csapata érdemeltek ki.

A focidöntő résztvevői

A focidöntő résztvevői

Az egyéni címeket illetően a legjobb kapusnak Kárándi Norbertet (Monday FC), míg a torna legjobb játékosának Kovács Krisztiánt (Éradony) választották. Nem mellesleg megjegyzendő, hogy utóbbi a torna gólkirályi címét is hazavihette.

Az eredményhirdetés keretén belül a szervezők köszönetet mondtak a megyei szövetségtől kirendelt két játékvezetőnek, Orbán Norbertnek és Nagy Krisztiánnak az egész napos „rendcsinálásért”.

Botházy Nándor rövid értékelésében kiemelte, idén is elégedettek lehetnek, hiszen a jubileumi tizedik kiíráson négy sportágban, nyolc különböző helyszínen közel 1000 embert sikerült megmozgatniuk. Labdarúgás mellett női kézilabdában (Bogyoszló csapata, illetve Élesd csapata) és férfi kosárlabdában (a Kolozsvári Babeş-Bolyai Egyetem csapata) avattak győztest.