Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ismét kövezik a járdát

A Kossuth (ma Independenţei) utcában az elmúlt pénteken újra nekifogtak a félig lekövezett járda befejezésének (a Fekete Sas-palota oldalán). A járda tavaly októberig a Szent László-tértől a 7–13. szám közötti szakaszig már elkészült. Ezt a munkálatot az RCS&RDS cég finanszírozta.

ismet 1

Városházi közlemény szerint a befejezetlen szakaszt – egészen a Nagyvásártérig – egy hónap alatt át kell adnia a kivitelezőnek (Városi Utak Rt.). Ennek a szakasznak költségeit, azaz 400 ezer lejt a városi költségvetésből állják. Mint megtudtuk, bár a járda bizonyára elkészül áprilisban, de a közúti forgalom előtt csak nyáron, valamikor júniusban nyitják meg az utcát.

Az év elején egyik sajtótájékoztatóján Ilie Bolojan azt nyilatkozta, hogy tavasszal leaszfaltozzák a Kossuth-utcát, és csak akkor nyitják meg a gépjárműforgalom előtt, amikor átadják majd Szent László hidat, erre pedig valamikor június közepe körül kerül csak sor.

(sükösd)