Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ismét kétcsoportos lesz a megyei másodosztály?

Tegnap, lapzártánk után került sor a Bihar Megyei Labdarúgó-egyesület éves közgyűlésére. Sokáig úgy tűnt, hogy több csapat sem folytatja a küzdelmet, ám az utolsó pillanatban változott a helyzet.

Tegnap ülésezett a megyei labdarúgó-egyesület

Tegnap ülésezett a megyei labdarúgó-egyesület

A megyei első osztály továbbra is 16 csapatos lesz, ám a másodosztályban változások lehetnek az új idényben. Mivel tegnapig 32 csapat jelezte részvételi szándékát, ezért valószínűleg visszatérnek majd a kétcsoportos küzdelemhez, erre nyolc éve nem volt példa a megyében. A három csoportos küzdelemhez legkevesebb 36 együttes kellett volna, ám a tavalyihoz képest hat csapat is megszűnt vagy visszalépett (például Felsőlugas, Bihari SK, Bondoraszó II, Egyetemi FC II), emiatt nincs meg a létszám a háromcsoportos folytatáshoz.

A Bihar FC és a Partium FC is nekivág a bajnokságnak

A Bihar FC és a Partium FC is nekivág a bajnokságnak

Ami a megyei első osztályt illeti, mégsem lép vissza a Nagyváradi Partium FC (a bajnoki idény vége óta csak azt lehetett hallani, hogy a zöld-fehér gárda nem indul az új idényben), mi több a Nagyváradi Bihar FC második gárdája is részt vesz majd az új idényben. Hogy meddig, azt egyelőre még nem lehet tudni, mert ha el is indul a bajnokságban, kérdéses, „életben marad-e” a klub a szeptember végén kimondandó bírósági ítéletet követően. A három újonc közül csak kettő vág majd neki a küzdelemnek, a Diószegi SK és a Madarászi SK, miután a Bontesdi Zorile anyagi gondok miatt nem tudja vállalni a részvételt. A BMLE végrehajtó bizottsága augusztus 15-ére tűzte ki az első osztály rajtját, ám tegnap már több csapat is jelezte, egy hetes halasztásért lobbizik a közgyűlésen. A részletekről holnapi lapszámunkban tájékoztatjuk olvasóinkat.