Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ismét jótékonykodott a mihályfalvi Pro Humanitas Egyesület

Az érmihályfalvi Pro Humanitas Egyesületet 2012-ben Karsai Attila alapította, aki jelenleg a város alpolgármesteri tisztségét tölti be. Az egyesület alapítási évében a helyi Egészségügyi-Szociális Központ igazgatója volt, illetve az egyesület elnöke, jelenleg mindkét tisztséget Csűri József megbízott igazgató tölti be. Az egyesület karitatív céllal jött létre, megalakulása óta hátrányos helyzetű személyeket istápoló intézmények segítője, illetve több jótékonysági akció szervezője is volt Érmihályfalván.

Mikulás-járás az idősek otthonában

Mikulás-járás az idősek otthonában

Ezeken túl, idén májusban már harmadik alkalommal szerveztek találkozót a helyi orvosi asszisztenseknek és betegápolóknak a szakmabeliek nemzetközi napja alkalmából, utóbbiak munkájának megbecsülésére és tiszteletére, mely nap minden esztendőben május 12-én van.

Szintén a Pro Humanitas Egyesületet szervezi évről évre az ingyenes vércukorszint- és vérnyomásmérést is a városban, mely akciót alkalmanként a városközpontban felállított sátrakban végzik, a helybéli Turucz Mária háziorvos rendelőjének közreműködésével.

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett gálospetri gyermekotthon is azon intézmények közé tartozik, amelyeket évente többször is felkeresnek jótékonysági célból.

Az egyesület pályázati pénzekből és az adók 2 százalékából gazdálkodik – mondta Karsai Attila alpolgármester abból az alkalomból, hogy hétfőn délelőtt meglátogatták a városban működő Speciális Oktatási Központ kisdiákjait, a fogyatékkal elő emberek nemzetközi napja (december 3.) alkalmából.

Látogatás és ajándékosztás a Speciális Oktatási Központban

Látogatás és ajándékosztás a Speciális Oktatási Központban

Az Egészségügyi-Szociális Központ megbízott igazgatójának és az egyesület elnökének, Csűri Józsefnek a közreműködésével ajándékcsomagot osztottak szét az intézmény diákjai között, akik nem csak helybéliek, de Székelyhídról, illetve Érkörtvélyesről is igénybe veszik e rendhagyó oktatási formát, amely a megyei tanács és a Zelk Zoltán Általános Iskola fennhatósága alá tartozik, és amelyben 27 fogyatékkal élő kisgyermekkel foglalkoznak. Az intézmény jelenleg a római katolikus egyházhoz tartozó épületben működik, amelyet az önkormányzat bérel.

Szerdán délután ajándékcsomagot kaptak az Egészségügyi-Szociális Központ lakói is.

Az idős embereket az ÉRMISZ (Érmihályfalvi Magyar Ifjúsági Szervezet) Mikulása látogatta meg. Az ajándékok ezúttal is a Pro Humanitas Egyesület jóvoltából kerültek a puttonyba – mondta Karsai Attila alpolgármester.

Sütő Éva