Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ismét indul a Magvető program

Az elmúlt évek folyamán a hajdúvárosi RMDSZ számtalan kezdeményezést indított útjára, melyekkel segítséget nyújtott mind a fiatal, mind az idős korosztálynak. 2012 tavaszán indította el a szervezet Magvető program, amelynek keretében az elmúlt két évben 230 igénylő kapott térítésmentesen zöldség- és virágmagokat tartalmazó csomagokat. A nagy sikerre való tekintettel a tavasz közeledtével a hajdúvárosi szervezet ebben az évben is meghirdeti vetőmag-programját, így február 10-étől a nagyszalontai Magyar Ház irodájában (Kossuth Lajos u. 16 szám) várják mindazokat, akik saját kertjükben szeretnének konyhakerti növényeket termeszteni, viszont alacsony jövedelmük, családi körülményeik miatt nem engedhetik meg maguknak, hogy többféle és jó minőségű magvakat vásároljanak.

ismet

Széll István

Széll István, valamint Tóth Mária kisnyugdíjasok minden alkalommal igényeltek és kaptak is a változatos vetőmagokat tartalmazó csomagból. Elmondásuk szerint ebben az évben is részt fognak venni a programban, valamint mindenkit arra biztatnak, hogy éljenek a vetőmag-akció nyújtotta lehetőséggel és termeljék meg a szükséges zöldségeket, így is segítve saját helyzetükön.

A program célja továbbra is az, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy ha van egy kevés megművelhető föld, kis segítség, szorgos munka, akkor a drága import termékek vásárlása helyett a család igenis elő tudja állítani a számára szükséges élelmiszereket.

K. Cs.