Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ismét „elúszott” a kupa

Másodszor játszott kupadöntőt a Nagyváradi VSK férfi kosárlabdacsapata, de ez alkalommal sem sikerült megnyernie a serleget.

VSK 1 masfel hasabra

A kihagyott büntetők is okolhatók a vereségért

Cristian Achim együttese hazai közönség előtt játszotta az idei finálét a Kolozsvári UBT ellen (2014-ben Ploieşti-en kapott ki az esélytelenebb Târgu Jiu-i Energiától), de nem tudta elviselni az esélyesség terhét, így nagy csatában kapott ki riválisától. A kolozsváriak is a vártnál gyengébben teljesítettek, de az első három negyedben irányították a mérkőzést. A kétezer néző hangos buzdítását maguk mögött tudó váradiak a zárónegyed elején fordítottak, és ekkor úgy tűnt, a közönség buzdításával megszerezhető a serleg. A csapatnak és a szakmai stábnak azonban nem sikerült felnőnie a feladathoz, a nyomás túl nagy volt, és olyan embereknek is megremegett a kezük (Markovics, Zupan és Barnette), akik eddig kiélezett helyzetben is magabiztosan teljesítetek. A sok eladott labda és a pontatlan dobások megbosszulták magukat, a vendégek két alapembere, Adamovics és Dykes pedig biztos kézzel vezette sikerre a kincses városi gárdát. A váradiaknak nem maradt más, mint megtapsolni a riválist, s végignézni, ahogy az UBT „karmestere”, Adamovics magasba emeli a serleget, a váradi Török Roland és a közel száz kolozsvári szurkoló örömére.

Az utóbbi hét évben a kupadöntő egyetlen házigazdájának sem sikerült megszereznie a serleget, a VSK-nak sem sikerült megtörnie ezt az „átkot”.

Volt váradi győztese a döntőnek, Török Rolland emelhette magasba a kupát.

Volt váradi győztese a döntőnek, Török Rolland emelhette magasba a kupát.

 

Statisztika

Nagyváradi VSK-ESK–Kolozsvári UBT 75-82 (14-18, 19-18, 16-16, 26-30). A VSK pontszerzői: Uros Lucsics 14, Radovan Markovics 13, Wiliam Franklin 11, Sean Barnette 8, Miha Zupan 7, Bogdan Ţîbîrnă 7, Andrei Mandache 5, Rareş Paşca 5, Salih Nuhanovic 4, Bogdan Nicolescu 1. Edző: Cristian Achim, segítője: Milan Mitrovics. Az UBT pontszerzői: Filip Adamovics 24, Kyndall Dykes 16, Ivan Zigeranovic 13, Muhamed Pasalics 11, Kuti Nándor 8, Cătălin Baciu 6, Miroslav Todics 2, Adrian Guţoaia 2. Játszott még: Török Rolland. Edző: Marcel Tenter, segítői: Dorin Pintea és Mihai Silvasan. Játékvezetők: Marius Ciulin, Ciprian Stoica, Mircea Şerban. Megfigyelő: Marius Marinescu.

A szurkolók koreográfiája a kezdés előtt

A szurkolók koreográfiája a kezdés előtt

 

Edzői szemmel

A VSK edzője, Cristian Achim csalódottan nyilatkozott a döntő után, kiemelve a kemény küzdelmet és tanítványai gyenge teljesítményét a büntetődobásoknál (a váradiak 31 kísérletéből 17 volt csak eredményes). A vendégek szakvezetője méltatta játékosait, főleg a kiélezett helyzetekben mutatott önfegyelmet és koncentrációt dicsérve.

 

Következik a rájátszás

A váradiaknak nincs idejük „sebeiket nyalogatni”, vasárnap ismét hazai pályán bizonyíthatnak, ezúttal a rájátszás első fordulójában. Az ellenfél a Galaci Phoenix lesz. A 20 órától kezdődő találkozóra 10 lej a belépő és a VSK székhelyén (Városháza u. 3, első emelet), naponta 9 és 15 óra között lehet elővételben beszerezni.