Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ismét csak ezüstérem jutott a pólócsapatnak

Parázs csatában dőlt el az idei vízilabda bajnoki cím, amelyet ismét a Bukaresti Steaua nyert meg a Nagyváradi VSK-Digi előtt.

IMG_0214

A kilencszeres bajnok váradi gárda szombaton még le tudta győzni fővárosi riválisát, így kiharcolta a negyedik mérkőzés lejátszását, ám ezen a vízilabda helyett a játékvezetők és az indulatok jutottak főszerephez. A konfliktusoktól sem mentes csatát végül a fővárosiak nyerték 6–5-re, így már a Ioan Alexandrescu Uszodában átvehették a bajnoki győzelemért járó serleget és mezeket.

Mindent összevetve a Steaua idén is bebizonyította, elszántabban küzd a bajnoki aranyéremért, a váradiak mindössze három alkalommal tudták legyőzni riválisukat (a Bajnokok Ligája selejtezőjében, a bajnokság alapszakaszában, majd pedig a döntő harmadik mérkőzésén), ám a tegnap délelőtt tanusított fővárosi „ingyencirkusz” miatt keserű szájízzel távoztak a találkozóról a sportkedvelők. Érdekesség, hogy a mérkőzést egyetlen tévécsatorna sem közvetítette élőben, így a játékvezetők pártoskodó ténykedése megtorlás nélkül marad majd a Steaua-közeli emberek által irányított román szövetségben.

Kádár Kálmán edzőt és Dorin Roscát, a VSK-Digi meccsszervezőjét kiállították a játékvezetők, a hazaiak pedig félbe szerették volna szakítani a találkozót. A váradi csapat góljait Dorin Cretu (2), Tiberiu Negrean és Boris Pavlovics szerezték. A Steaua 3–1-es összesítéssel védte meg tavaly megszerzett elsőségét.

A bronzcsata állása 2–2-re alakult, miután a Bukaresti Dinamo Brassóban is legyőzte a helybéli Sportul Corona együttesét, ám a negyedik találkozón vereséget szenvedett. A mindent eldöntő ötödik találkozóra szerdán kerül sor Bukarestben.

A rangsor ötödik helyén az Aradi Amefa zárt, amely a Bukaresti Rapidot győzte le 2–0-ra (az első meccsen 9–4, a másodikon 9–6), míg a hetedik az alapszakaszt utolsó helyen záró Kolozsvári Poli lett, amely a Nagyváradi Körös SK fiatal csapatát múlta felül ugyanilyen arányban (7–5 és 10–7). A Körös SK a következő játékosokkal szerepelt a rájátszásban: Denis Popute, Cenk Ferenc, Dominic Sava, Alex Ihos, Sebastian Oltean, Rares Mateias, Darius Popa, Cezar Stoica, Nichita Ilisie, Alex Laza, Majoros Egon, Horia Barcan, Viktor Bodea. Edző: Hasas Marcel.