Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ismét Agro Bihor vásár

A hétvégén augusztus 29–31. között a nagyváradi Era Shopping Park parkolójában immár hatodik alkalommal rendezik meg az Agro Bihor mezőgazdasági, állattenyésztési és élelmiszeripari kiállítást.

ismet 3

A szervezők lehetővé teszik a látogatók számára a legmodernebb növénytermesztési technológiák és a legújabb tipusú mezőgazdasági traktorok, gépek és felszerelések megtekintését. Ugyanakkor szántóföldi bemutatók is szerepelnek a programban, mint például szezon jellegű munkálatok. A vásár alatt szakmai értekezleteket tartanak egyetemi előadó tanárok, Ioan Pădeanu, Sorin Tiberiu Bungescu és Ioan Huţu. A Bihar Megyei Agrár Kamara egy bemutatót tart Környezetvédelmi és eko-körülmények az agráriumban címmel. Az állattenyésztési részleg bemutatja a legszebb szarvasmarha, juh, kecske és ló fajtákat, amelyeket díjaznak is. A zöldség- és gyümölcstermesztők egy különlegesen kialakított részlegben mutatják be termékeiket.

ismet 4

A vásáron nyolc magyarországi cég is részt vesz, amelyek mezőgazdasági szolgáltatásokkal foglalkoznak.

ismet 1

A felvételek a tavalyi vásáron készültek

Agro Bihor Kupa néven immár harmadízben megrendezik a lovasfogatok versenyét is. A vásár résztvevőinek tombolajegyeket osztanak ki, három díj fog gazdára találni, a jutalom öt hektárra való búza vetőmag. Ugyanakkor tíz vásárlói utalványt is kisorsolnak, egyenként 10 lejes értékben. Az ünnepélyes megnyitó pénteken, augusztus 29-én 11 órakor lesz a megjelölt helyszínen.