Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ismét a BL kapujában a VSK-Digi vízilabdacsapata

Két győzelemmel és egy vereséggel zárta a Horvátországban megtartott Bajnokok Ligája selejtezőt a Nagyváradi VSK-Digi férfi vízilabdacsapata, így jogot nyert rá, hogy a főtáblára kerülésért folytassa.

Visszavágtak a váradiak a Steauának a bajnoki döntőben elszenvedett vereségért (Fotó: VSK-Digi/Christian Sandor)

Visszavágtak a váradiak a Steauának a bajnoki döntőben elszenvedett vereségért
(Fotó: VSK-Digi/Christian Sandor)

Kádár Kálmán edző együttese kőkemény csoportba került, hiszen a horvát és a spanyol bajnokság ezüstérmese mellett a román Szuperliga címvédőjét, a Bukaresti Steauát kapta ellenfélnek. A váradiak a házigazda Primorje ellen kezdték meg szereplésüket. A román válogatott csapatkapitányát, Cosmin Radut soraiban tudó Primorje két góllal bizonyult jobbnak, bár a meccs felénél még a váradiaknál volt az előny (5–4). Szombaton a spanyol ezüstérmes Sabadell volt az ellenfél, ezúttal rendkívül magabiztosan játszott a VSK-Digi, amely négy góllal nyert. A jó teljesítmény tegnapra is kitartott, amikor is a román bajnok Steaua volt az ellenfél. A meccs előtt mindkét gárdának volt még továbbjutási esélye, a végén a váradiak örülhettek (12–10), mert győzelmük révén ott lesznek a BL-selejtező harmadik körében, így karnyújtásnyira vannak a főtáblától. Utóbbi meccs érdekessége, hogy a váradi Nicolae Diaconu, aki tavaly bajnok volt a fővárosiakkal, de hazatért a VSK-hoz, három góllal vette ki részét a sikerből.

Tibi Negrean

Tibi Negrean

A rijekai torna eredményei: Primorje–Nagyváradi VSK-Digi 9–7 (a váradiak góljait Mateja Asanovic 2, Tibi Negrean 2, Mihnea Gheorghe, Andrei Prioteasa és Ramiro Georgescu lőtték), CN Sabadell–Steaua 10–10, Primorje–Steaua 10–9, CN Sabadell– Nagyváradi VSK-Digi 6–10 (a VSK-Digi góljait Tibi – 6, Mihnea Gheorghe és Ramiro Georgescu 2–2 szerezték), Primorje–Sabadell 5–12, Nagyváradi VSK-Digi–Steaua 12–10 (a román ezüstérmes gárda találatait Nicolae Diaconu – 3, Tibi Negrean – 2, Mateja Asanovics – 2, Andrei Creţu – 2, Andrei Prioteasa, Borisz Pavlovics és Bogdan Remes szerezték).

A torna végeredménye: 1. Primorje (6 pont), 2. VSK-Digi (6 pont), 3. Sabadell (4), 4. Steaua (1). Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény döntött.