Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Iskolások lábteniszeztek Nagyszalontán

Hagyománnyá vált, hogy decemberben lábtenisz tornát tartanak Nagyszalontán, a Teodor Neş Gimnáziunban, az Osztályok Olimpiásza nevet viselő, a tanintézet diákjait megmozgató sportprogram keretében. Idén nyolc fiú és négy lánycsapat nevezett be, a szervezésbe a helybéli Tengo Sportklub is besegített az eseményt igazgató tanároknak, Illyés Lajosnak és ifj. Marius Popescunak.

Pillanatkép a hajdúvárosi tornáról

Pillanatkép a hajdúvárosi tornáról

A résztvevők triplában mérték össze tudásukat, míg a legjobbak az iskola tanárai ellen is kipróbálhatták rátermettségüket. Az ünnepélyes díjátadón id. Sorean László, a Tengo SK vezetője adta át a legjobbaknak járó elismeréseket. Az esemény végén a fiatalokat meg is vendégelte a szalontai klub. Sorean és csapata, köztük Denis Purjea, a tanintézet diákja, képviselte Romániát a novemberben Csehországban megtartott futnet világbajnokságon, amelyen négy kontinens 13 válogatottja vett részt. A küldöttség egy ezüstéremmel zárta a rendkívül színvonalas küzdelmet, Georgel Bobis egyéniben jutott be a döntőbe, de vereséget szenvedett a házigazdák képviselőjétől.

A fiútorna résztvevői kapnak eligazítást

A fiútorna résztvevői kapnak eligazítást