Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Iskolaigazgató, aligazgató kerestetik

Augusztus 17-éig várják a Bihar Megyei Tanfelügyelőségen a betöltetlenül maradt iskolaigazgatói és aligazgatói állásokra jelentkezőket, tudtuk meg Kéry Hajnal Bihar megyei főtanfelügyelő-helyettestől.

A tanügyminisztériumi átirat szerint az igazgatói állásokat a következőképpen foglalhatják el. A versenyvizsgára jogosultaknak augusztus 17-éig egy kérvényben jelezniük kell a tanfelügyelőség felé, hogy melyik iskolában és melyik tisztséget szeretnék betölteni.

Kéry Hajnal főtanfelügyelő-helyettes

Kéry Hajnal főtanfelügyelő-helyettes

Augusztus 21–22-én szóbeli vizsga lesz, amelyre egy egyéves munkatervvel kell érkeznie a vizsgázónak, amit bemutat a háromtagú vizsgabizottság előtt és három törvényekhez kötődő kérdésre kell válaszolni. Hét pontot ér a munkaterv, három pontot a három kérdés, így tíz pontot lehet összegyűjteni egy-egy biztossági tagnál. A maximális elérhető pontszám így 30, a jelentkezőnek legalább 21 pontot össze kell gyűjtenie ahhoz, hogy elfoglalhasson egy állást, mondta a főtanfelügyelő-helyettes.

A tanfelügyelőségen augusztus 17-éig várják a jelentkezőket

A tanfelügyelőségen augusztus 17-éig várják a jelentkezőket

Ha a szóbeli vizsgák után sem töltődnek be az állások, akkor azoknak lesz elsőbbségük, akik idén részt vettek a versenyvizsgán, egy másik iskola vezetői tisztségéért, megírták a hetes fölötti jegyet, de nem foglalták el az állást, mert volt más jelentkező. Őket azok követik, akik tavaly szeptemberben voltak versenyvizsgán, azt sikerrel vették, de mégsem tudtak állást elfoglalni. Ha még mindig maradnak betöltetlen állások, azok következnek, akik augusztusban voltak versenyvizsgán, és legalább kettőn átmentek a három próbából, majd azok, akik ugyanakkor legalább egy próbán átmentek. A további betöltetlen állásokat azok foglalhatják el, akik tavaly szeptemberben vagy decemberben versenyvizsgáztak, és átmentek két próbán, majd azok, akik legalább egy feladatot sikerrel teljesítettek.

Ha ezek után még mindig marad üres állás, akkor a tanfelügyelőség kötelessége kinevezni valakit, a tanfelügyelőség vezetőtanácsának jóváhagyásával még ebben a hónapban, ugyanis az igazgatók kinevezése augusztus 31-én lejár, pontosította Kéry Hajnal.

Fried Noémi Lujza