Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Iskolafelújítás Berettyószéplakon

Jelentősebb felújításra és korszerűsítésre került sor a berettyószéplaki 1-es számú szakközépiskolánál – nyilatkozta lapunknak Orbán Ilona aligazgatónő.

A B épületszárny és a hozzá tartozó műhelyek hőszigetelése tanévkezdésre elkészül. A felújított öt tanteremben nyílászárók, ajtók cseréjére, teljes belső tatarozásra és parkettázásra került sor a ADA ERY cég kivitelezésében. Az egyik tanterem a 2016-os tanévtől kezdődően korszerű fonetikai laboratóriumnak ad helyet.

iskolafelujitasi 2

A modern, több mint 5 ezer euró értékű műszaki felszerelés beszerzésének költségeit az iskola, a helyi önkormányzat, az OMW Petrom, a tanárok és szülők még 2011-ben megalakított Pro Educaţie egyesülete közösen állta. A széplaki iskolaegyütteshez tartozó baromlakai 1 számú gimnázium épületében mind a tanári szobát, mind az informatika laboratóriumot és a tantermeket felújították, és sor került a teljes elektronikai hálózat cseréjére is.

Tárnoky Botond