Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Iskola utáni iskola

A Nagyváradi Szociális és Közösségi Ügyek Hivatala (ASCO) idén április és június között Iskola az iskola után elnevezésű programot szervez olyan gyerekeknek, akik szociálisan hátrányos helyzetű családban élnek, vagy jelenleg nevelőintézetben vannak elhelyezve. Az akció egyik célja, hogy segítsen ezeknek a gyerekeknek a tanulmányi előmenetelben, de nem elhanyagolható az sem, hogy a szocializálódás is könnyebb lesz nekik egy ilyen közös foglalkozás után. A programban nemcsak tanulás szerepel, hanem szabadidős foglalkozások, filmvetítés, társasjátékozás és egy meleg étkezést is biztosítanak.

iskola utani

A tavaszi szünetben a Celestica cég önkéntesei is csatlakoztak a programhoz, ők házimozizást szerveztek nehéz körülmények között élő gyerekeknek. Ezen kívül a kísérletező kedvű fiatalok iskolai laboratóriumban különféle oktató jellegű kísérleteket végezhettek, de volt bábszínház és társasjátékozás is. A tavaszi vakáció utolsó napján a program keretében a gyerekek főzőtanfolyamon is részt vettek, tortát és süteményeket készítettek az önkéntesek irányításával.

Az ASCO a sajtón keresztül is köszönetet mond a Celestica önkénteseinek. A programsorozat folyatódik.