Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Irodalom és zene találkozása

Thurzó Sándor József brácsaművész és Thurzó Zoltán zongoraművész, valamint Meleg Vilmos színész közös zenés irodalmi estjének a Szent László római katolikus plébániatemplom adott otthont vasárnap.

Az istenháza megtelt zene- és irodalomkedvelőkkel. Aki ellátogatott erre az eseményre, rendhagyó egyórás műsort kapott ajándékba. A Kiáltás Istenhez – József Attila költői hitkeresése… című produkció során a zenei aláfestés kiválóan keretbe foglalta az előadott József Attila-verseket. A költőnek jólismert és kevésbé ismert költeményei hangzottak el Meleg Attila előadásában. Elhangzott például a Tanítások, a Prédikáció, a Keserű nekifohászkodás, a Kiáltunk Istenhez, a Nem emel föl, miközben 19. és 20. századi, valamint kortárs zeneszerzők művei csendültek fel. A repertoárban Rahmanyinov-, Kodály Zoltán-, M. Th. Von Paradis-, Saint-Saëns-, Debussy-, Liszt Ferenc-, Schumann-, Bach-, Gounod-, Berkesi Sándor-, Chopin-, Farkas Ferenc- és H. Villa Lobos-szerzemények szerepeltek.

Sükösd T. Krisztina