Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Irány Budapest!

Budapesten át vezet a Nagyváradi VSK-Digi férfi vízilabdacsapatának az útja a Bajnokok Ligája csoportkörébe. A tegnap megtartott sorsoláson a magyar bajnoki ezüstérmest OSC-t kapta ellenfélnek a román bajnokcsapat.

 

A váradi szurkolók számára kedvezőnek mondható a tegnapi sorsolás

A váradi szurkolók számára kedvezőnek mondható a tegnapi sorsolás

A BL-selejtező második körét sikerrel vevő váradi együttes nem volt kiemelt a sorsoláson, s bár az OSC kemény ellenfélnek ígérkezik, talán mégis sikerülhet a bravúr Kádár Kálmán edző együttesének. Már csak azért is mert a horvát Rijeka vagy a magyar bajnok Szolnok jóval keményebb dió lett volna a váradiaknak, akik Ioan Alexandrescu Uszodában kezdik majd a párharcot október 3-án, majd egy hét múlva a magyar fővárosban játsszák a visszavágót.

A főtáblára jutásért oda-visszavágó alapon mérkőznek meg a csapatok. A VSK-Digi legutóbb négy éve járt Budapesten, akkor a Honvéd volt az ellenfele a második számú európai kupa, az Eurocup negyeddöntőjében. A háromgólos vereséget hazai pályán ledolgozta a váradi együttes, amely azonban ötméteresekkel maradt alul ellenfelével szemben, így nem jutott be az elődöntőbe.

Az OSC kemény diónak ígérkezik, de van esély a VSK számára a továbbjutásra

Az OSC kemény diónak ígérkezik, de van esély a VSK számára a továbbjutásra

Továbbjutása esetén a VSK-Digi a B jelzésű csoportban kap majd helyet, a címvédő Pro Recco, a horvát aranyérmes Jug Dubrovnik, a Belgrádi Partizan és a török bajnok Galatasaray együttesével szerepel majd együtt. Az A jelű hatosban a ZF-Eger képviseli a magyar színeket, mellette a Barceloneta, az Olimpiakosz, a Berlini Wasserfreunde Spandau szerepel ebben a csoportban, s hozzájuk a selejtezőből a Primorje Rijeka és a Hannover, valamint a Jadran Carine Herceg Novi és az Brescia párharcának továbbjutója csatlakozik.

A sorozat legjobb hat csapata a BL fináléjában, az úgynevezett Final Six keretében 2016 júniusának első hétvégéjén csap össze az elsőségért Budapesten a házigazda szerepét betöltő Eger biztos részvételével.