Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ioan Mang: Sürget az idő

Ioan Mang, a Szociáldemokrata Párt (PSD) Bihar megyei elnöke (képünkön) tegnapi sajtótájékoztatón értékelte ki a december 11-ei parlamenti választások eredményét.

Elsősorban köszönetet mondott minden támogatójuknak, akik segítették kampányukat, és azoknak is, akik a PSD-re szavaztak. „Az országos szinten közel 50 százalékra tehető győzelmünk azt jelzi, hogy eljutott üzenetünk a lakossághoz” – fogalmazott Mang, hozzátéve, hogy a kampány alatt tett ígéreteiket felül fogják múlni az elkövetkező négy év alatt (bár az eddigi ígéreteiket is nehéz lesz betartani – szerk. megj.).

surget 1

Mang arra is kitért, hogy egyelőre nem dőlt el pontosan, hogy Bihar megyében miként alakul a pártok a képviselő- és szenátorjelöltjeinek száma. Ami biztos, hogy a PSD-nek Biharból négy parlamenti képviselője lesz a lista első helyén szereplők közül: Gheorghe Bogdan, Adelina Coste, Ioan Sorin Roman, Dumitru Gherman; a Nemzeti-Liberális Pártnak (PNL-nek) három, az RMDSZ-nek pedig két parlamenti képviselője van eddig. Még nem dőlt el, hogy a négy szenátori hely közül kié lesz a negyedik, ugyanis eddig a PSD-nek, a PNL-nek és az RMDSZ-nek is egy-egy elnyert szenátori tisztsége van.

Ioan Mang arra is figyelmeztetett, hogy amennyiben december 19-éig – ekkor jár le az előző parlamenti képviselők mandátuma – nem alakul meg az új parlament, akkor Románia december 20-ától parlament nélkül marad. „Ma 14-e van, a parlament megalakításáig még öt napunk van” – figyelmeztetett tegnap Ioan Mang.

(sükösd)